Menukaart

Oud Hollands gezellig met moderne twist
Groot assortiment speciaal biertjes
Elke 2 maanden nieuwe gerechten

Het menu

Onze specialiteiten

Vooraf

Borrelhapjes

Visplankje met rilette van makreel, paling en zalm op toast

€13,75

Aaltjes borrelplank: rauwe ham, crudite, kaas, Amsterdams zuur en kruidendip

€12,75

Bitterbal (per stuk)

€1,10

Kreeftkroket (per stuk)

€1,75

oudekaasstengel (per stuk)

€1,10

vegetarische bitterbal (per stuk)

€1,10

Brood

Ons Brood wordt door bakkerij Muhl gebakken met volkorenmeel van de molen de Vriendschap, trippel bier van Wispe en een snufje Van Houten cacao. Wij serveren het brood met roomboter en tuinkruidendip

€5,75

Voorgerechten

Limburgse Uiensoep gegratineerd met oude kaas

€8,00

Geroosterde paprikasoep met crumble van amandel en crostini

€9,00

oosters gegaard buikspek met teriyaki, wakame salade en wasabimayonaise

€12,50

Zacht romige burrata van hollandse buffels met courgette, cherry tomaat, pijnboompitjes, krokantje van filodeeg en basilicumolie

€12,50

Gemarineerde zalmfilet met rode biet, creme fraiche, little gem, dungesneden radijs en dille olie

€14,50

smeuige steak tartaar met gepekelde eidooier, gegrilde brioche en truffelmayonaise

€14,00

Hoofdgerechten

Aaltjes hoofdgerechten worden geserveerd met een klein bordgarnituur, maar zonder bijgerechten. Bijgerechten kunt u gezellig delen met uw gezelschap, hierdoor eet u alleen wat u echt lekker vindt.

Vis

Op de huid gebakken schelvisfilet met gefrituurde oester, bloemkoolcreme, spinazie en een saus van schelpdieren

€23,50

vis van de Dag

dagprijs

Vlees

Saté ajam naar recept van Jordi’s oma uit Nederlands-Indië met
huisgemaakte atjar en cassave kroepoek

€19,00

Runder ribeye (300 gram) met aardappeltaartje, groene asperge en chimichurri

€31,50

Zacht gegaard draadjesvlees met gestoomde bloemkool, krokantje van kruidkoek en eigen jus waarin zilverui

€22,50

kipfilet supreme met een krokant boutje van kip, creme van aardpeer en jus van gevogelte

€21,50

trio van lam bestaande uit bout, krokante tong en rouleau van procureur met creme van aubergine, doperwten en jus van rode port

€24,50

Dagspecial 

Dagprijs

Vegetarisch

Hollandse kaasfondue met rauwkorst en stokbrood

€19,00

witte kool met shiitake, emulsie van togarashi en een crumble van brood

€18,00

rode biet gepoft in zoutkorst, gevuld met gekonfijte gele biet, bearnaise en creme van champignon

€17,50

Bijgerechten

Huisgemaakte friet met dito mayonaise

€4,75

Oma’s salade

€5,00

gestoomde bimi met krokante knoflook en licht pittige mayonaise

€6,00

Warme appelcompote

€3,50

Witlof met ham en kaas uit de oven

€5,25

Aardappelgratin

€5,00

Kindermenu

Pannenkoek met stroop en poedersuiker

€8,50

Huisgemaakte kipnuggets met friet en appelmoes

€9,50

Krokante visfilet met friet en appelmoes

€9,50

Warme snack, kroket of frikandel met friet en appelmoes

€8,00

Na

Kaas

Assortiment van kazen van de markt met krentenbrood en appelstroop

€14,00

Oude port

Colheita Port, Quinta Kopke, Portugal, 2005

€7,50

Toetjes

chocoladetaartje met lopende vulling, compote van rood fruit en creme van witte chocolade

€8,50

Tompouce van weespermoppen parfait met gekarameliseerde appel en karamel

€8,50

bramen yoghurttaart met een bodem van Oreo, compote van bramen en een krokantje van honing

€8,50

Aaltjes tiramisu met Kahlua en een gel van espresso

€8,50

Aaltjes huisgemaakte truffel van A. van Wees advocaat, per stuk

€1,95

Schaaltje Aaltjes boterkoek

€2,25

IJssoorten
€1,85 per bol

Vanille roomijs

€1,85

Chocolade roomijs

€1,85

Stroopwafel roomijs

€1,85

Aardbeien sorbet

€1,85

Pistache roomijs

€1,85

Lekker voor erbij

Vers geklopte slagroom

€2,95

Warme karamelsaus

€3,00

Advocaat van A. van Wees

€4,00

chocoladesaus

€3,25

Dessertwijnen
per glas

Chenin Blanc, Domaine Cady, Loire, Frankrijk 2020

€6,50

Banyuls, Gerard Bertrand, languedoc, Frankrijk 2017

€7,50

Rivesaltes Ambre, gerard Bertrand, Languedoc, Frankrijk 2016

€7,50

Pedro Ximenez, Delgado Zuleta, Jerez de la Frontera, Spanje 2011

€7,50

nl_NLDutch